Get Adobe Flash player

Veel gestelde vragen

Wanneer zou ik kunnen beginnen met rijlessen?
Zo snel mogelijk natuurlijk. Maar dat kan afhankelijk zijn van een eventuele wachtlijst. Die is er soms niet en soms wel. zonder wachtlijst kun je uiteraard direct starten. Wanneer er wel een wachtlijst is, gaan we als volgt te werk. Zodra een leerling is geslaagd voor het praktijkexamen, wordt de eerstvolgende op de wachtlijst uitgenodigd om te starten. Met zo'n 26 tot 28 geslaagden per jaar, starten er gemiddeld iets meer dan twee leerlingen per maand.

Kan ik een proefles krijgen en wat zijn de kosten daarvan?
Ja, een proefles is mogelijk. Dat is een les van 1 uur en kost € 45,00.

Vanaf welke leeftijd kan ik starten met rijles?
Je kunt vanaf 16,5 jaar starten met rijlessen. Het is daarna mogelijk om vanaf je 17e af te rijden. Als je voor je 18e je rijbewijs hebt behaald, moet je tot je 18 rijden onder begeleiding. Via de website van 2todrive vind je alle informatie hierover.

Kan ik een snelcursus bij je volgen?
Nee, wij geven geen snelcursussen.

Kan ik in de zomermaanden snel mijn rijbewijs halen?
In principe is dit mogelijk. Maar hiervoor zijn we afhankelijk van een elkaars beschikbaarheid. Omdat er in de zomermaanden vaak wat extra ruimte is om te lessen, zou dit ingepland kunnen worden. Wil je hierover extra informatie, neem dan contact met ons op.

Kan ik een rijles of rijlessen cadeau geven?
Ja, dat is mogelijk. We maken een leuke cadeaubon voor je, die de (toekomstige) leerling bij ons kan inleveren. Neem hiervoor even contact met ons op.

Kan ik een verrassingsles voor mijn zoon, dochter, vriend of vriendin laten verzorgen?
Ja, dan kan. Hoe leuk is het om dit stiekem te regelen. Neem contact met ons op, om dit in te plannen.

Waar geef je rijles en hoe zit het met ophalen?
De rijlessen worden verzorgd vanuit gemeente Woerden. Je wordt door de instructeur opgehaald en dat kan op iedere plek in de gemeente. Bijvoorbeeld vanuit huis, van school, bij het station. Na de les word je weer op de gewenste plek afgezet binnen de gemeente Woerden.

Heb ik alleen rijles, of rij ik samen met iemand anders?
Je hebt altijd alleen rijles. Soms word je door een andere leerling opgehaald, die jij daarna direct thuis brengt of andersom.

Hoe moet ik mijn rijlessen betalen?
De betaling van de rijlessen gebeurt in principe contant, voorafgaand aan de rijles, in de auto.

Geef je ook opfriscursussen?
Je hebt je rijbewijs in je bezit, maar bent onzeker? Gewoon omdat je al lang niet meer hebt gereden, je bent angstig voor de snelweg of…
Dit horen we wel vaker hoor, je bent niet de enige. Een opfriscursus is juist bedoeld voor diegene die in bepaalde situaties angstig zijn of weinig zelfvertrouwen hebben. Heb je interesse, neem contact met ons op.

Kan ik alvast beginnen met leren voor mijn theorie en kan ik een CD Rom en boek ontvangen?
Natuurlijk is dat mogelijk, hoe eerder hoe beter. Het theorieboek en de CD Rom zijn hiervoor een heel goed hulpmiddel. Neem contact met ons op, zodat we het boek en CD Rom kunnen afleveren.

Wanneer moet ik mijn theorie behalen?
Om een tussentijdse toets of het praktijkexamen te mogen doen moet je eerst in het bezit zijn van je theoriecertificaat. Het is belangrijk je theoriecertificaat op zak te hebben tussen je 10e en 15e rijles, zodat de rijschool jouw TTT kan inplannen. De TTT wordt normaliter rond 2/3 van je leertrajact ingepland. Hoe later het theoriecertificaat is behaald, hoe langer gewacht moet worden met het plannen van de TTT.

Waarom moet ik een tussentijdse toets (TTT) doen?
De tussentijdse toets, die rond 2/3 van je rijopleiding wordt gedaan, is een hele goede test richting het echte praktijkexamen. De TTT wordt afgenomen door een examinator van het CBR. Hierdoor wordt de manier van examineren nagebootst. Een hele goede gelegenheid dus om te wennen aan hetgeen je te wachten staat tijdens het praktijkexamen. Dat kan al een groot gedeelte van je nervositeit wegnemen voor het praktijkexamen.

Voor de TTT kun je niet zakken of slagen. Het gaat erom dat je een goed beeld krijgt van jouw leertraject, je sterkte punten en eventuele zaken waar nog extra aandacht voor nodig is. Dit krijg je na afloop van je toets te horen in een uitgebreid reflectiegesprek met de examinator. Bovendien ontvang je een adviesformulier waar alle besproken punten nog eens worden beschreven. Zo weten jij en je instructeur precies welke vaardigheden nog extra kunnen worden bijgeschaafd tijdens de rijlessen die volgen tussen de TTT en het praktijkexamen.

Tijdens de TTT is het mogelijk om vrijstelling te verdienen voor de bijzondere verrichtingen. Dit betekent dat je bij het eerstvolgende praktijkexamen geen bijzondere verrichten meer hoeft te doen.

Waarom kan ik geen rijlespakket kopen?
Autorijschool Frans van Kippersluis biedt geen rijlespakketten aan. Alhoewel het aangaan van een rijlespakket aantrekkelijk lijkt, kan het tegendeel soms van toepassing zijn. Bijvoorbeeld doordat er na een pakket nog niet kan worden afgereden en er dus een extra rijlespakket aangeschaft moet worden.
Wij vinden dit niet eerlijk tegenover de leerling. Wij gaan per rijles te werk. Niemand is gelijk, niemand heeft dus een zelfde leertraject. Jouw leertraject is bij ons op maat, volledig eerlijk en transparant richting de leerling en helemaal toegespitst op de persoonlijke vorderingen.

Hiermee denken wij het meest oprecht met jouw leertraject om te gaan en je op de vlotste manier klaar te stomen voor het examen.