Get Adobe Flash player

Rijlessen bij autorijschool Frans van Kippersluis


De Rijles
Voordat je aan je opleiding begint, overleggen we hoe we te werk gaan en of er bijzondere omstandigheden zijn waar ik rekening mee zal moeten houden. De rijlessen vinden plaats in een VW Golf TDI, schakelauto. Er wordt niet gerookt in de auto.

De rijlessen zullen doelgericht en gestructureerd plaatsvinden. De eerste rijlessen staan in het teken van voertuigbeheersing. Goede voertuigbeheersing is essentieel om je veilig door het verkeer te begeven. Je zal lopende het leertraject merken dat een goede voertuigcontrole je meer zelfvertrouwen geeft.

De instructeur maakt gebruik van een instructiekaart. Deze zal per les worden ingevuld en met je worden geëvalueerd. Zo wordt voor iedereen een persoonlijk leertraject uitgestippeld.

Plezier is de beste motivatie voor hetgeen doet. Buiten het feit dat de rijlessen leerzaam zijn, zijn deze ook leuk en zal met humor de nodige informatie worden overdragen.

Tijdens de rijlessen wordt door de instructeur ook een stukje theoriekennis getest.

Opfriscursus
Je hebt je rijbewijs in je bezit, maar bent onzeker? Gewoon omdat je al lang niet meer hebt gereden, je bent angstig voor de snelweg of…
Dit horen we wel vaker hoor, je bent niet de enige. Een opfriscursus is juist bedoeld voor diegene die in bepaalde situaties angstig zijn of weinig zelfvertrouwen hebben. Heb je interesse, neem contact met ons op.

2todrive
Je kunt vanaf 16,5 jaar starten met rijlessen. Het is daarna mogelijk om vanaf je 17e af te rijden. Als je voor je 18e je rijbewijs hebt behaald, moet je tot je 18 wordt rijden onder begeleiding. Via de website van 2todrive vind je alle informatie hierover.